Belangrijk om te weten

  


Zijn de transportbedrijven aangesloten bij het International Air Transport Association (IATA) zodat ik weet dat ze goed omgaan met internationale luchtvracht?

Het is belangrijk om te weten dat transportbedrijven die luchtvracht vervoeren niet verplicht zijn om aangesloten te zijn bij de IATA. Als een transportbedrijf zich wilt registeren zal er aan een aantal voorwaarden moeten worden voldaan. Als bedrijf wordt u beoordeeld op onder meer kredietwaardigheid, tastbare faciliteiten en ethiek.

Kan ik de klanttevredenheid over een bedrijf checken?
Door ervaringen van anderen te vergelijken krijgt u al snel een goed beeld van het serviceniveau dat u van een transportbedrijf mag verwachten.

Hebben de transportbedrijven kennis en ervaringen met de producten, de gewenste transportmethode en de plaats van bestemming?
Het is belangrijk dat u een goed gevoel hebt bij het vervoersbedrijf waar u uw waardevolle goederen aan toevertrouwd. U moet ook op hen kunnen bouwen, en erop kunnen vertrouwen dat ze de juiste ervaring hebben met het proces van transporteren. Dat ze weten om te gaan met fouten die kunnen voorvallen en dat zij dit professioneel weten op te lossen zodat het product van A bij B terecht komt.

Heeft het transportbedrijf zowel in het land van vertrek als in het land van aankomst kantoren, zodat er een mogelijkheid is met elkaar te communiceren?

Om na te gaan of een bedrijf efficiƫnt werkt en dus efficiƫnt haar producten transporteert, is het goed om te weten of een transportbedrijf in meerdere landen kantoren heeft.

Hebben transportbedrijven de beschikking over opslagruimten om producten tijdelijk op te slaan?
Voor het opslaan van goederen kan dit een doorslaggevende factor zijn.

Heeft een bedrijf genoeg personeel om de hoeveelheid goederen en andere relevante zaken te kunnen verwerken?
Het is belangrijk om te weten in hoeverre een bedrijf kan voldoen aan vraag en aanbod, en kunnen omgaan met vrachten die prioriteit hebben.

Geeft de transporteur u een garantie dat hij uw vracht naar behoren verwerkt?
Transporteurs kunnen u verzekeren dat de goederen in ongeschonden staat aankomen op de plaats van bestemming. Let hierbij wel op dat dit schriftelijk wordt vastgelegd zodat u op de hoogte bent van de voorwaarden.

Vraag offertes aan bij meerdere internationale transportbedrijven!